Mesaj public:

avatar bianca_s: .aca.


bestwap.ro
Blogul membrului:
- chapter_closed

ultima pagina»

*Fluturi
Viața nu te întreabă niciodată dacă ești pregătit sau nu de o nenorocire. Nu îți dă niciun preaviz și niciun avertisment înainte să te surprindă cu un necaz, care să îți prăbușească întreg universul. Nu te întreabă dacă e prea devreme sau prea târziu, nici dacă e corect sau nu. Nu te întreabă dacă vei suporta sau nu, nici dacă ești pregătit sau nu ca să pierzi tot ce ai. Nu te întreabă cât de mult iubești pe cineva sau cât de mult depinzi sufleteşte de anumiţi oameni, atunci când îi va răpi de lângă tine, obligându-te să înduri chinul şi amărăciunea singurătății. Nu te întreabă dacă ești copil sau încă prea tânăr ca să îți pierzi părinții. Nu, viaţa nu te întreabă nici dacă ești sau nu destul de puternic pentru a trece printr-o decepție. Nu te întreabă cât ai râs, înainte să te facă să plângi, nici cât te-ai bucurat, înainte să te facă să suferi. Nu te întreabă dacă meriți sau nu să fii rănit, batjocorit, umilit, trădat, părăsit, judecat. Nu te întreabă ce ai făcut bun sau rău și, de multe ori, te răsplătește cu rău pentru faptele tale bune. Nu te întreabă dacă vei putea trăi într-un alt loc sau dacă eşti pregătit să renunţi la visele tale şi la drumul ales atunci când îţi schimbă brusc direcţia de mers şi te smulge din locul în care sufletul tău se simte acasă. Nu te întreabă câte ai și câte ai sacrificat pentru a avea un ceva, atunci când te păgubește de tot ce ai agonisit. Nu te întreabă cât de fericit ai fost sau dacă măcar ai fost fericit vreodată, înainte de a te copleși cu nefericire. Nu te întreabă dacă ai apucat să trăiești şi dacă ți-ai împlinit măcar o parte din vise, înainte să te lovească nemilos cu o boală care îți va arăta cu paşi uneori lenţi şi nemiloşi sfârşitul. Sfârşitul planurilor tale, viselor tale, gândurilor tale, iar într-un final, sfârşitul tău. Nu. Viaţa nu te întreabă niciodată nimic. Nu ține cont de cine ești și de ce ai făcut bun sau rău. Ea doar îți dă un test de supraviețuire, o lovitură şi te lasă să te descurci. Şi aici apar opţiunile... toate sub formă de lecţii, unele mai dure altele mai blânde, dar în urma cărora cu siguranţă te vei schimba, de multe ori atât de mult, până la a nu te mai recunoaște pe tine. Toate aceste lovituri îți dau ocazia să îți testezi limitele și să forțezi depășirea acestora. Îți dau ocazia să vezi cine te-a iubit cu adevărat și cine te-a iubit doar declarativ şi interesat. Îți vor da ocazia să vezi cine ești, ce poți și ce însemni, atât pentru cei din jurul tău, cât şi pentru tine însăţi. Cu toate acestea, oricât de multe experiențe vei trăi, nu vei ști niciodată câte poți îndura. Pentru că oamenii nu îşi cunosc limitele. Nu vei ști unde vei ajunge și nici felul în care te vor schimba loviturile primite, care te pot înrăi sau te pot face mai bun; te pot transforma într-un om puternic, încrezător, luptător sau te pot transforma într-un om vulnerabil, speriat, resemnat. Viaţa, drumurile, loviturile şi oamenii ei, te pot îndepărta sau te pot apropia de tine... totul ţine doar de alegeri.

22.06.2022, 23:19
+niciun comentariu | 10 vizualizari
-----
*Pentru tine...
Ce frumos e omul care încă știe sa zambeasca😊Și deși sunt vremuri grele încă poate sa iubească... 😊Cât de minunat e chipul ce surâde și-n durere și prin felul lui de-a fi, celor dragi le da putere 😊Deși valuri l-au lovit și-a trecut prin încercări, cât de minunat e omul ce privește înspre zări😘iar când seara lin se lasă el zâmbește chiar de-i greu😊Cât de minunat e omul ce se încrede în Dumnezeu. 🤗

07.06.2022, 12:10
+niciun comentariu | 5 vizualizari
-----
*Ai dreptul sa pleci, dar nu si sa te intorci
Atunci cand ne-am indragostit unul de celalalt nu ti-am ascuns ce inseamna pentru mine o relatie de iubire; ti-am spus ca eu nu-ti voi lua libertatea si ca te voi iubi asa cum esti, la pachet cu tot ce insermni tu si cu toata lumea ta. Ti-am spus ca eu nu voi incerca sa te transform in produsul meu, ca eu doar voi incerca sa te ajut sa devii cea mai buna versiune a ta, dar fara a incerca sa-ti fortez alegerile si evolutia. Si te-am asigurat ca eu nu am asteptari nerealiste, ca vreau doar sa ma respecti, sa imi respecti alegerile si sa respecti ceea ce iubesc.Ti-am spus atunci ca eu, cand iubesc, iubesc, nu posed. Ca iti voi respecta obiceiurile si nevoile. Ca vreau sa te simti liber, sa faci doar ceea ce vrei, sa nu te simti constrans si dator si ca nu vreau sa devii un sclav care sa-mi faca mie pe plac. Si ti-am mai spus ca mi s-ar parea ingrozitor sa fii langa mine, dar tu sa-ti doresti sa fii in alta parte. Te-am asigurat atunci ca sunt constienta ca poti alege pentru cine sa-ti bata inima, dar ca nu voi tolera minciuna si viata duala. Te-am rugat sa pleci de indata ce nu-ti va mai face placere sa fii in prezenta mea, de indata ce nu vei mai simti nevoia sa te grabesti spre casa, sa ma vezi, sa ma imbratiserzi, sa ma saruti, sa imparti cu mine casa, perna, visurile... Te-am rugat sa pleci de indata ce te vei simti strain langa mine si sa o faci fara a astepta un moment potrivit... Te-am incurajat sa nu eziti sa ma lasi singura, chiar daca va trebui sa pleci cand voi fi cea mai fericita, cand voi avea cel mai mult nevoie de tine sau poate de sarbatori...Ti-am spus atunci ca vei avea dreptul sa pleci oricand vei dori, dar am uitat sa-ti spun ca nu vei avea si dreptul sa te intorci.. Imi pare rau ca am omis sa iti spun si asta. Credeam ca stii si tu ca sufletele oamenilor nu au un buton de pauza pentru perioade in care unii sunt in cautarea sinelui, a ceva mai bun si a fericirii...Credeam ca stii ca ai oricand dreptul sa pleci, dar nu si sa te intorci. Mergi cu bine!

13.05.2022, 14:20
+niciun comentariu | 10 vizualizari
-----
*[b]Prin ochii ei[/b]
♦️Nu ești perfect. Și o știi și tu, la fel de mult cum o știm noi toți despre noi înșine.♣️ Câteodată o neglijezi. Uiți date importante. Nu faci gesturi tandre prea des. ♥️Nu îi spui că o iubești atât cât simte ea nevoia să îi spui și câteodată uiți să îi demonstrezi, deși în sufletul tău, poate, e urcată pe un piedestal. Te enervezi ușor sau ești delăsător. Nu observi mereu câte face pentru tine, pentru voi… ♠️Pentru că te-ai obișnuit să facă toate astea și nu ți se mai pare cine știe ce. Nici ea nu e perfectă. Și o știe bine. Poate își găsești chiar și defecte pe care nu le are pentru că niciodată nu e mulțumită, vrea să fie mai mult, să arate mai bine, să fie mai bună, să îți ofere cea mai bună variantă a sa. ♦️Și uneori o macină un sentiment de neputință când nu îi ies toate așa cum și-ar dori, când nu poate fi așa cum ar vrea să fie. Și totuși, dacă te-ai vedea prin ochii ei, ai iubi-o și mai mult. Ți-ai aminti să spui ce simți, să faci ce simți mai des. Ți-ai aminti fiecare moment în care a fost minunată și ți-a umplut sufletul cu fericire și iubire. Ai aprecia-o mai mult. ♣️ Poate că îi iubim extrem de mult pe cei de lângă noi. Dar sunt momente în care îi neglijăm și nu facem acele lucruri mici care aduc zâmbete pe buze, deși ar fi ușor, foarte ușor să le facem. Dacă te-ai vedea prin ochii ei, te-ai aprecia și pe tine însuți mai mult. ♥️Ai înțelege că nu a vrut și nu a așteptat niciodată să fii perfect, ci doar prezent, loial și iubitor. Ai înțelege că iubirea ei nu se îndreaptă doar către anumite părți din tine, ci spre tot ceea ce însemni tu. Prin ochii ești perfect exact așa cum ești. Pentru că te iubește. Iar oamenii care iubesc, deși văd anumite defecte, le trec cu vederea și le acceptă și le iubesc în același timp.lov.

13.05.2022, 10:05
+niciun comentariu | 10 vizualizari
-----
*[u] [b] Cel mai bun prieten[/b][/u]
Singura mea credință? Cred în Dumnezeu, cred în educația primită de la părinți, cred în iubire, cred în sinceritate, cred în suflete frumoase, cred în viitor, cred în calități ascunse sub lacrimi, cred în oameni tăcuți, cred în cei care au rămas întotdeauna lângă mine, cred în caracterul, în persoana care am devenit după atâtea încercări, după atâtea căzături și atâtea nopți albe. M-am iertat, am iertat. M-am cățărat pe munți, m-am zbătut, am luptat, am plâns, am strigat. Un rezumat, o viață, iubiri, vise și decepții. Cred în Dumnezeu, mă rog în fiecare seară. Când eram copil, bunica ne spunea că trebuie să ne rugăm stând în genunchi. Deseori o vedeam ca o obligație, ca o pedeapsă. Astăzi mă rog la Dumnezeu, stăm de vorbă seara târziu, când oamenii dorm, eu nu mă simt singură. Sunt un om credincios dar nu mă laud și nu discut cu cei care nu cred în Dumnezeul meu. El ne-a făcut liberi, nu pretinde iubire, totul trebuie să vină din suflet.

08.05.2022, 00:50
+niciun comentariu | 5 vizualizari
-----

inainte»
1/3

Pagina personala
Autentificare
Intra in comunitate