Mesaj public:

avatar her_: Caut logo


bestwap.ro
Blogul membrului:
+ roninul

ultima pagina»

*MICI LA GRATAR
Mititeii sunt deja brand de tara.....din primăvară și până toamna târziu în fiecare zi de sărbătoare românii fac mici la greu pe grătar poate că mai au și alte popoare specialități asemănătoare dar nu indentice mititelul românesc unic prin felul de condimentare și prin conținutul de supă de oase și bicarbonat de sodiu combinație care îl face nespus de fraged.Un lucru interesant atât de mare și autentică este dragostea românilor pentru mititei încât a fost poate pentru prima cauză pentru care România a bătut cu adevărat cu cele mai înalte foruri de la Bruxelles atunci când în februarie 2014 micul a fost scos în afara legii de către normele europene.Si micul nostru românesc a fost o cauză suficient de bună ca să învingă rigiditatea înalților funcționari ai Uniunii și să câștige această bătălie care părea imposibile de Deci se poate....Si iata o rețeta de paste de mici timp de pregătire între 19 și 30 de ore timpul de gătire douăsprezece minute timp total 12 ore și 42 de minute număr de porții 30 de bucăți și avem nevoie de 800 de grame carne de vită de bună calitate curățată de pielițe și tendoane dar nu și de grăsime 400 de grame de carne de porc mai grasă sau aceeași cantitate de oaie mai grăsuță și ea apoi 250 mililitri supa concentrată de vită 100 de gresat din os de vită nesărată și 3 4 căței de usturoi mai mărișor e o linguriță cu vârf de bicarbonat 20 și 25 de grame de sare cu ceva mai puțină sau mai multe După cât de sărată vă place o linguriță de piper negru proaspăt râșnit o lingura de cimbru uscat sau proaspat opțional o linguriță rasă de ienibahar fin măcinat opțional o linguriță Paprika dulce de calitate și cum se face carnea mai ales cea de vită e foarte important să fie de bună calitate nu doar zgarciuri si tendoane și de aceea se folosește de obicei pulpă de vită pe care toți acasă Atenție pentru mici nu este potrivită carnea de vițel oricât de bune ar ieși fripturile mici au nevoie de o carne cu un conținut de apă cât mai mic.Deasemenea carnea folosită la Nici nu trebuie să fie slabă pentru că micii arie și uscați și dacă bucata de carne pe care ați cumpărat o are niște grăsime pe ea aceasta nu trebuie îndepărtată la carnea de porc se alege mai grasă așa încât raportul carne grăsime să fie ca unul pe unu ambele tipuri de carne se dau prin mașina de tocat.Supa de vizită pe care o folosiți trebuie să fie nesaturate și obținută din oase cu maduva bine fierte și va fi complet rece În momentul preparării pastei de mititei dacă supa e sărată reduceți cantitatea de sare folosită se poate folosi și apă rece dar Evident nici de calitate superioară vor fi cei făcuți cu supă.Pentru pentru mititei reușiți amestecarea Este foarte importantă așa încât dacă nu aveți un robot de bucătărie pe autorul căreia să vă puteți baza pregătiți vor să frământați viguros pasta de mici adăugând supa puțin câte puțin cam 25 30 de minute pasta de mici Este bine frământată când are un aspect pestos ca un aluat se Începe prin a adăuga într un castron ambele tipuri de carne piperul cimbrul fabrica zarea usturoiul trecut prin mașina de tocat de două ori sau bine zdrobit în mojar și două trei linguri de supă rece de vită.Daca usturoiul nu va face bine Puteți să faceți un mujdei din usturoi zdrobit și trei patru linguri de supă și se strecura și peste carne se amestecă energic și când pasta începe să se formeze se adaugă bicarbonatul de sodiu și se amestecă din nou Subway se va adăuga în tranșe de 40 50 de mililitri Pe măsură ce e absorbită.Cand când pasta de mici de bine malaxat se ține de o spatulă sau lingura fără să cadă imediat în acest moment pasta de mici se transfere între un cal și se presează bine ca să nu rămână goluri de aer.Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider minim 12 ore înainte de a trece la pasul următor apoi după timpul regulamentar de odihnă se trece la formarea micilor care se pot forma cu mâinile unse cu ulei sau cu un spray special pentru cârnați E important să se formeze mici de dimensiune ideală care să fie la fel de groși pe toată lungimea lor pentru că astfel se vor găti uniform pe grătar

31.07.2017, 00:09
+niciun comentariu | 2 vizualizari
-----
*BORS DE PESTE
In Mila 23 am vazut cum lipovenii faceau borsul astfel:intr-un ceaun respectabil se pune apa,sare,peste marunt,numit albitura. Se fierbe bine,se strecoara zeama,pasta de peste se arunca,se clateste ceaunul,se pune zeama,se adauga bucati de peste mai marisor,se conpleteaza cu apa,se fierbe bine pestele,se strecoara zeama,se arunca pasta de peste,se pune zeama la fiert din nou,se adauga bucati de peste mare(crap,salau,stiuca) dupa care se adauga legume si zarzavaturi dupa gust,cu condimentele preferate. Deci,POFTA BUNA!

10.07.2017, 10:54
+1 comentariu | 3 vizualizari
-----
*SARAMURA DE CARAS SAU CIORTAN
O alta modalitate gustoasa de a prepara pestele,in cazul nostru caras sau ciortan de o palma,eu asa procedez...am dat mai jos cum se face sarmuzacul,dar in caz ca nu ai tot ce iti trebuie,dau o reteta mai simpla de sarmuzac si anume apa pusa intr-o oala care sa cuprinda tot pestele,punem apa,delikat,piper,usturoi,ardei iute maruntit,totul dupa gust.Se amesteca bine-bine,apoi se pune un capac.Pe o plita incinsa,sau o tabla groasa,se presara sare mare,grunjoasa,intr-un strat uniform,subtire,cat sa nu se vada plita,dupa care,se aseaza pestii la fript...atentie,pestele se curata doar de mate,se spala burta in interior de acea negreata specifica.Pestele se lasa pe plita sa se friga bine...semnul ca e fript este ca atunci cand se introduce varful cutitului sub peste iar el se desprinde singur...daca sta lipit,e semn ca inca mai trebuie lasat sa se friga.Dupa ce pestele este fript,se intoarce pe partea cealalta si se lasa la fript la fel. De mentionat ca solzii pestelui asigura o frigere uniforma fara sa se arda. Dupa ce pestele s-a fript,se baga bucata cu bucata in apa din oala,scufundandu-se cu o spatula,dupa care se pune capacul sa se inabuse.Si asa se procedeaza cu fiecare peste,pana la ultimul,avandu-se grija ca fiecare peste sa fie sub solutie,ca sa se imbibe bine.Dupa care,se face mamaliga si....pofta buna....Un mujdei de usturoi gustos se obtine foarte simplu...se curata catei de usturoi cat e nevoie,se zdrobesc pana se obtine o pasta,apoi se freaca cu ulei exact ca la maioneza,inmultindu-se dupa dorinta....se pune delikat dupa gust,apoi apa,se amesteca uniform...si aici e secretul,cine are,poate sa puna o lingurita-doua de icre proaspete,dupa care se amesteca totul sa devina uniform...acest mujdei este excelent la orice fel de peste...in caz ca se foloseste altfel de carne,nu se mai adauga icrele la mujdei.POFTA BUNA...

18.06.2017, 11:24
+6 comentarii | 14 vizualizari
-----
*PESTELE SI SARMUZACUL...
Cu ani in urma obisnuiam sa merg la Mila 23...acolo mama Hima mi-a dezvaluit cateva preparate din peste traditionala lipovineasca.Dar cel mai mult mi-a placut burta de crap cu sarmuzac.Am ramas surprins cand am vazut gazda ca taie crapul pe spate,astfel incat burta sa ramana intreaga,se scoate sira spinarii din cutit ca la file,crapul ramanand practuc fara oasele mari si coloana,dupa care,in functie de marimea pestelui se decupeaza burta,sau se lasa pestele intreg.Burta se frige separat si se consuma cu mujdei sau sarmuzac pentru ca este grasa dar si gustoasa.Crapul se aseaza pe gratar cu pielea in jos,iar dupa ce s-a prajit,se intoarce.Dar sa trecem la vestitul sarmuzac cum se prepara.Am sa dau compozitia lui,care se face cantitativ in functie de marimea crapului,in cazul de fata un crap de 2-2,5 kg...si anume 5-6 rosii de gradina,3 aredei grasi mari,1 capatana de usturoi,1 legatura de patrunjel,cateva frunze de leustean,un litru de apa fiarta cu o lingura rasa cu sare,1 ardei iute,putin piper...iata cum se face...se coc rosiile,ardeii grasi si ardeiul iute pe gratar,se pune apa la fiert cu sare,se striveste usturoiul si se freaca bine,cu un praf de sare,pana se face pasta-eu il frec cu ulei,ca la maioneza-.Rosiile si ardeiul dupa coacere,se pun intr-un castron,se presara cu sare si se lasa un sfert de ora sa se linisteasca,apoi se curata coaja,se toaca rosiile si ardeii,se pun in apa clocotita se ia de pe foc,se adauga piperul,patrunjelul,leusteanul,se amesteca totul cu mujdei,apoi se pune burta crapului luata atunci de pe gratar,pe un platou,se pun legumele peste carnea de peste,se toarna zeama,se acopera sa se innabuse si apoi...pofta buna cu mamaliguta calda sau paine prajita la gratar...dupa care merge si o bere rece.De mentionat ca burta crapului se pune la gratar frecata cu sare si piper,dupa gust.

18.06.2017, 10:59
+2 comentarii | 2 vizualizari
-----
*DOR DE DEMULT...
Ca orice femeie,doresc fericire...o soarta mai buna,in sufletul meu.../Singuratatea...in piept ma apasa...un gol simt in mine,aproape mereu./Casa mi-e plina...e plina de toate,nimic nu-mi lipseste,dar...tot e pustiu.../Ca lipsa perechii o simt tot mai tare,somnul nu vine...ma culc tot tarziu./Sunt doar o femeie ce isi cere dreptul sa aibe alaturi doritul barbat.../Caci nurla in mine femeia din mine,cand seara sfarsita...m-asez iar pe pat./Si totusi azinoapte un glas ma trezeste...deschid iute ochii,lumina aprind./Si vad o lumina ce e la fereastra,iar glasul acela venind.../-De vrei sa pui capat singuratatii,sa stii ...a ta soarta,te va purta.../La capat de lume...intr-o poiana...acolo-ai sa lepezi povara grea./Barbatul acela e singur ca tine...el te doreste...si tu la fel,/Esingur de-o viata,dorind o femeie...sa-i fie alaturi...avand doar un tel/Femeii ursite sa ii predea cheia de la camara inimii lui,/Unde se afla samanta sacra,a fericirii...in suflet s-o pui./Sadeste cu grija samanta rara...in timp sa ai grija sa o plivesti,/Acea buruiana,daunatoare,de el sa ai grija...daca-l doresti./In timp,culegi roada,ce ai semanat-o...ve-i fi fericita la fel,ani intregi./Ca este-o zicala ce spune-adevarul...CE SEMENI IN VIATA ,,,AIA CULEGI.../Se stinse lumina iar noaptea-i regina...eu nu mai stiu de dac-am visat.../Perna e uda,ud e cearceaful...sudori sunt pe mine...dureri am de cap./Si simt o dorinta sfasietoare...ca visul acesta sa-l implinesc.../Sa am alaturi pentru vecie ...sa am barbatul ce il doresc./...

16.06.2017, 18:29
+1 comentariu | 4 vizualizari
-----

inainte»
1/2

Pagina personala
Autentificare
Intra in comunitate








1. Imbracaminte sport Champion cu reducere de pana la 81%. Preturi de la 59,90 lei. Transport gratuit pentru orice comanda. Vezi aici lista. - vezi detalii pe FashionUP!

2. Lego? Lichidari de stocuri la sute de seturi de constructie Lego! Pana la 50% reducere! - vezi detalii pe eMag

3. Super reduceri la articolele fashion! Transport si retur gratuit! Pana la 70% la reducere. - vezi detalii pe eMag

4. Peste 10.000 de carti pana la 9.99 lei pentru toate varstele si toate buzunarele. Vezi aici cartile. - vezi detalii pe eMag

5. Tot ce-ti doresti in materie de make-up, cu reduceri de toata frumusetea! Pana la 50% reducere la articolele pentru machiaj. - vezi detalii pe eMag