Mesaj public:

avatar empyre: .l.Nu esti autentificat!
Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa intri pe contul tau Bestwap!Nu ai cont Bestwap?
Creeaza-ti contul tau Bestwap in cateva secunde!

inregistrare

Ai deja contul tau?

Introdu numele si parola:

nume:

parola:

am uitat parola

Versiuni site pentru mobil
Bestwap pe Facebook
Bestwap pe Youtube
Membri inregistrati pe Bestwap.ro: 383.099

Membri conectati acum: 660
Cativa dintre membrii Bestwap conectati acum:

avatar rapid (chat) - unde sunt mereu om bun.....
avatar lenu83 (pagina principala) - DEVA
avatar alintare_iubire (posta) - Akolo,unde ingeri exista ku adevarat!!!***TURDA-CLUJ***
avatar gianni (pagina principala) - acasa
avatar chaterlie (trimite pm) - .bestwap.
avatar vee-undead4life (pagina principala) - Iasi
avatar aurel35 (trimite pm) - Franta
avatar mik_varhar (ghiceste numarul) -

clic aici pentru toata listaEsti in permanenta informat!
Ai pe mobilul tau informatii diverse
Forum Bestwap
Stiri
Horoscop
Program TV
Curs valutar


Ultimele postari din forumul Bestwap.ro


Cateva insemnari din blogurile Bestwap
*alta poezie a mea
zile si nopti vor trece,,, pana eu voi fi mai rece,,, ca nu pot sa ma opun,,, unui suflet ca al meu bun,,, si orice vorba grea ma doare,,, cand e spusa cu ardoare,,, iar atunci incep sa ma retrag,,, in lumea mea facuta pe plac,,, dar acolo nu e tocmai bine,,, ca plang si ma distrug pe sine,,, si stiu ca mult nu va mai fi,,, pana cand speranta va pieri,,, iar eu voi ramane acel baiat frumos,,, cu suflet bun si dragastos,,, ca nu am arata la lume,,, tot ce sufletul meu spune,,, si intotdeauna am purtat,,, o masca greu de etalat,,, si chiar daca voi mai plange,,, visele nu se vor frange,,, ca prin vise eu traiesc,,, de dimineata cand ma trezesc,,, iar natura ce ma-nconjoara,,, imi da puterea de odinioara,,, si ma face sa plutesc,,, numai cand stau si ma gandesc,,, ca pot alerga pe campii,,, asa cum pot zbura fluturii,,, asta imi da mie putere,,, in toate zilele grele.......

+1 comentariu | vizualizari: 2
scris de alex24petru
*Intre adevar si fictiune... (7)
Sunt binecunoscute istorisirile unor intamplari cu fantome, prin locuri ajunse celebre tocmai din acest motiv, cum ar fi castelele medievale de prin Anglia si Scotia. Convingerea mea este ca aceste povestiri sunt rezultatul crezului religios si al traditiei populare. Adica, fantomele nu exista cu adevarat acolo, ci vor oamenii ca ele sa existe. In fapt, sunt halucinatii vizuale si/sau auditive, cauzate de memoria ce a stocat legende si mituri anterioare, producand spaima urmata de stari halucinogene prin autosugestie, ba in multe cazuri nici macar halucinatii, ci chiar de-a dreptul minciuni penibile. Asta pentru deliciul unei seri petrecute la gura sobei. Insularii britanici au o adevarata ,,religie,, a fantomelor, lucru dovedit si in operele literare ale unor poeti si dramaturgi, cum a fost chiar Shakespeare! Cine le-a implementat aceasta credinta in fantome? Desigur, tot religia, fie monoteista (crestina), fie politeista - pe cand credeau in zei. Dar daca un anumit numar, chiar foarte redus de cazuri au fost reale? Ce putem presupune? Ca de demonstrat, nici vorba! Exista lumi paralele cu a noastra? Este posibil ca in anumite circumstante sa se intersecteze pentru scurt timp? Poate ca acele lumi sunt constituite tot din materie, dar nu de acelasi tip cu al lumii noastre, manifestandu-se ca o prezentza imateriala pentru noi, iar noi ca o prezentza imateriala pentru ele?... Nu stim... Eu cred ca aceasta prezumtie e posibil sa fie adevarata. Poate ca dupa ce murim, devenim o vaga forma energetica ce nu mai apartine acestui univers. O forma energetica fara identitate, fara memorie, fara capacitate de actiuni inteligente, care in timp dispare din universul nostru, luand aspecte si infatisari noi, in alt univers, cu alte legi de guvernare, in care habar n-avem vreodata cine suntem, cine am fost, cine sau ce vom deveni... Ca poate de aia nici Aici nu stim Cine suntem, de Unde venim, Incotro ne indreptam. Iar daca originea energiei din noi, numita SPIRIT, e in alt univers, cu siguranta nu vom afla vreodata asta... Pentru ca poate exista o infinitate de universuri si niciodata nu te intorci in cel anterior, ci mereu in altele noi... Intr-un itinerar infinit de existentze materiale si spirituale...

+2 comentarii | vizualizari: 10
scris de ryderbird
*Intre adevar si fictiune... (6)
Ei, iata, am ajuns la un aspect extrem de controversat al intamplarilor din viata omului : acela al fenomenelor necunoscute, ce se manifesta in aparenta intentionat, provocate de catre CEVA sau CINEVA, nevazut, neauzit, neidentificat. Asa s-au nascut si povestirile cu fantome!... Si asta pentru ca, din nou si mereu, superstitiile si religia si-au jucat bine rolul!... De ce sa studiezi, sa cauti raspunsuri cu privire la adevarata natura a acestora, cand popa te ingroapa in ignoranta si micime, impunandu-ti dogma ca fantomele sunt spirite ale celor decedati, ce au facut rau in viata si spiritele lor nu au fost acceptate in Rai, ramanand entitati demonice, bantuind oamenii sa-i sperie, ori chiar sa le faca rau! Omul naiv, merge la biserica, face ,,dezlegari,, la popa, dezlegandu-se si el de niste sume de bani, care altfel i-ar fi mult mai de folos sa-i pastreze in scopul altor investitii cu adevarat necesare... (va urma)

+niciun comentariu | vizualizari: 2
scris de ryderbird
*Intre adevar si fictiune... (5)
Multi oameni superstitiosi considera ca visele sunt forme de premonitie, sustinand ca ele reprezinta mesaje pentru descifrarea viitorului apropiat sau indepartat si ca asa ceva nu se poate intampla decat cu ajutorul Divinitatii. Faptul ca unele vise contin intamplari care in viitor se pot adeveri, poate fi considerat si ca un joc al hazardului, nu numaidecat o premonitie. Insa nici varianta premonitiei nu poate fi cu totul exclusa, intrucat anumite persoane de-a lungul timpului au dovedit ca premonitia este o capacitate pe care oamenii o pot avea in mod real, manifestata ca un fel de ,,al-6-lea,, simt al animalelor. Insa de la asta si pana la a pune totul pe seama interventiei divine este o diferenta de nivel cultural-educativ, realism, logica si obiectivitate. Un om ce a luat contact prin setea de informatie, cu elementele, fenomenele si manifestarile atat de vaste ca numar, ale Necunoscutului din jurul sau, nu le va aborda religios (cel mai simplu si comod), ci prin prisma propriei existentze in aceasta lume, ea insasi, existentza, un mare mister. Eu cred ca asa-zisele ,,manifestari divine,, apartin fie propriei minti, fie unei lumi reale, unui alt Univers, in care Fizica pe care o cunoastem nu este cu nimic aplicabila si de aceea nu putem deosebi de magie si supranatural respectivele fenomene, mai ales in cazuri in care par a fi produse in mod controlat si inteligent!

+niciun comentariu | vizualizari: 4
scris de ryderbird
*Intre adevar si fictiune... (4)
Vorbeam in insemnarea anterioara despre o posibila stare de existenta, dupa ce moartea biologica a trupului devine o certitudine. Sigur, aceasta afirmatie, cum ca dupa moarte continui sa existi, nu poate fi dovedita stiintific, cel putin nu cu mijloacele tehnologiei moderne. Si ca urmare, ea se perpetueaza in constiinta si simtirea omului, ca un crez si nu neaparat ca un adevar. Pot fi aduse in discutie si starile, viziunile si manifestarile din timpul viselor, ca o alternativa a existentei unei lumi paralele imateriale, in care omul este rapit temporar. Astfel, sunt descrise cele mai stranii ipostaze. De pilda, in extrem de multe vise, pierdem aproape total contactul cu lumea reala si constatam, dupa ce ne-am trezit, ca in vis am petrecut clipe in compania unor persoane care, desi ne pareau cunoscute de cand lumea, in stare de veghe nu le mai putem identifica nicicum. Mai mult, tot ce ne apartine in viata reala, in vis dispare ca si cum nici n-ar fi existat vreodata : stare civila, familie, domiciliu, prieteni, locuri natale, ba nici propria identitate nu se mai pastreaza complet neschimbata! Ce poate insemna asta? Medical vorbind, se poate considera ca sediile memoriei de pe scoarta cerebrala functioneaza la minimum sau chiar deloc, fiind in repaus in timpul somnului. Adica tii tu minte niste amanunte vagi despre viata reala sau nu mai tii minte nimic. Asta poate fi pusa si pe seama capacitatii intelectuale a fiecaruia.

+niciun comentariu | vizualizari: 5
scris de ryderbird


sus
facebook youtube
bestwap
E asa de usor sa ne infrumusetam viata! Trebuie doar sa spunem de fiecare data un lucru frumos in loc sa spunem zece lucruri urate. (Stephen Littleword)