Mesaj public:

avatar all-for-lov: ..


Forumul Bestwap
Topicul: Discutii Religie


«prima pagina |

raspunsuri: 48465 | vizualizari: 35120 | abonati: 39
membri respondenti: 424
cod link direct: [topic=40266]clic aici[/topic]
aprecieri topic: 10 | 10 | 22

avatar
doctorul
Pt cultura ta generala iti spun ca ortodoxia si catolicismul sunt nascute la anul 1500 si ceva cand episcopul romei a intarziat trei zile la un sinod ecumenic si s-a suparat ca sinodul a inceput fara el. Atunci a parasit sinodul si a inceput sa caute adepti pt a forna biserica crestna de apus care apoi a luat numele de catolica, ceilallti care au ramas in invatatura prinara au fost biserica crestna de rasarit care apoi a luat numele de Ortodoxa!
ieri, 23:24:56
avatar
doctorul
Dovedeste tu margarita ca in casele celor mentionsti de mine nu au existat copiii!
ieri, 23:28:24
avatar
margarita
Fundamentele teologiei creștine ortodoxe au fost stabilite la primele șapte sinoade ecumenice, ținute între secolele al IV-lea și al VIII-lea. Din motive religioase, dar și politice, geografice și culturale, între biserica apuseană (romano-catolică) și cea răsăriteană (ortodoxă) s-a produs, gradual, o separare oficializată în 1054 , cunoscută sub numele de Marea Schismă. În urma acestui eveniment, atât Biserica Ortodoxă, cât și cea Catolică se consideră a fi singura bis
ieri, 23:29:37
avatar
margarita
erică universală (καθολικι - catolică sau „universală”) și apostolică, ca și deținătoarea dreptei credințe (Ορθόδοξια - ortodoxă). Spre deosebire de biserica Romei, ce pune accentul pe universalitate (catolicitate), cea ortodoxă pune accentul pe puritatea credinței, de unde diferența de nume.
ieri, 23:29:37
avatar
margarita
Doctore ! De la 1054 pana la 1500 nu crezi ca e o distanța cam mare ? Uite ca ți-am demonstrat ca habar nu ai de cand a luat naștere ortodoxia . Referitor la ce mai întrebat ..daca pot dovedi ca in casa lor nu erau copii ... Eu ma mențin la ceea ce spune Biblia .... Acolo puteau fi slugi , robi, etc care puteau mărturisi un cuget curat ....ceea ce nu cred ca un copil nou nascut putea face asta .
ieri, 23:34:15
avatar
margarita
O seara buna si pace va doresc . Pe mine chiar ma doare sufletul sa stiu ca chiar si in secolul asta al tehnologiei oamenii se lasa manipulați de orbi si ca se vor prăpădi fara rost si fara speranta .
ieri, 23:38:11

«inapoi |
4847/4847
Acasa

Forum»Stiinta, scoala, educatie»Religie»Discutii Religie