Mesaj public:

avatar kamyyy_45: .


Forumul Bestwap
Topicul: Ce este preotia?


ultima pagina»

raspunsuri: 1195 | vizualizari: 966 | abonati: 7
membri respondenti: 51
cod link direct: [topic=65949]clic aici[/topic]
aprecieri topic: 3 | 1 | 1

avatar
astral
Aud văd si citesc foarte multe împotriva preoţilor. Există o mentalitate greşită privitoare la preoţi şi preoţie în general. Mulţi aşteaptă de la preoţii ortodocşi să fie nişte sfinţi ori cel puţin nişte exemple şi de aceea sunt foarte huliţi, arătaţi cu degetul şi atacaţi preoţii de la noi.
21.09.2013, 02:46:04

avatar
astral
Oare aşa să fie?.nus. Ştiind că toţi oamenii sunt păcătoşi,ştiind că şi preoţii sunt oameni nu ar trebui să fim mai îngăduitori cu ei?.nus. Oare ar trebui să se ferească mai mult preoţii şi să-şi pună o mască de sfinţi, sau să aibă curajul să arate cum sunt, cu bune cu rele?.nus.
21.09.2013, 02:51:30
avatar
astral
Eu unul ca şi cineva care îşi vede propriile greşeli în general mă feresc să cer altora să fie prefecţi. Totuşi ştiind că CEL MAI CREDINCIOS UCENIC, DEVENIT SFÂNT APOSTOL a lui IISUS HRISTOS, a păcătuit şi s-a dezis de El de trei ori până la cântatul cocoşilor; prevenit de Mântuitorul că aşa va face; şi totuşi slăbiciunile omeneşti l-a făcut să facă un asemena păcat cine suntem noi să acuzăm nişte bieţi preoţi că sunt oameni şi greşesc? .nus.
21.09.2013, 03:06:24
avatar
astral
În religia catolică preoţilor le este interzis să se căsătorească şi oamenilor să divorţeze. Ai putea spune că religia catolică este mai bună din acest punct de vedere, dar viaţa de zi cu zi ne-a arătat că nu este aşa, mărturie stând toate scandalurile de pedofilie la toate nivelurile în care au fost implicaţi preoţii catolici, şi sutele de milioane de divorţuri ale credincioşilor catolici, divorţuri care i-a îndepărtat de Biserică!
21.09.2013, 03:19:53
avatar
astral
De altfel prima dezbinare în Biserica Cattolica, atunci când s-a format Biserica Anglicană s-a petrecut exact din acest motiv al interzicerii divorţurilor. Un alt stil de abordare a unei aşa zise preoţii îl găsim la pastorii protestanţii şi mai ales la cei neoprotestanţi. Aceştia încearcă să ascundă orice păcat punându-şi o mască de sfinţi; masca find de cele mai multe ori dezvăluită în comunităţile mici, comunităţile rurale unde cam fiecare ştie ce face fiecare.
21.09.2013, 03:29:51
avatar
astral
Eu nu spun că preoţii nu ar trebui să fie nişte exemple ori că noi toţi creştinii nu ar trebui să urmăm preceptele de bază ale creştinismului. Aşa ar trebui! Dar totuşi suntem oameni. Cu atât mai mult că sunt preoţi cu atât mai mult sunt mai atacaţi de diavol pa păcătuiască pentru că acolo unde este Dumnezeu trebuie să ştim că există şi diavolul.
21.09.2013, 03:35:39
avatar
astral
Dar dacă Dumnezeu îi acceptă ca pe slujitori ai Lui; aşa cum sunt ei cu bune cu rele; cine suntem noi să judecăm decizia lui Dumnezeu? Eu de exemplu; după ce am greşit find la începutul credinţei; şi am fost la un preot aproape sfânt pi m-am spovedit la un preot aproape sfânt de la Mănăstirea Frăsinei şi am primit un canon de 17 ani de la acel preot călugăr; recomand la toată lumea ca de la oraş fiind să meargă la un preot de oraş să se spovedească,
21.09.2013, 03:45:56
avatar
astral
acel preot de la oraş fiind mult mai înţelegător ştiind ispitele secolului in care trăim, iar faptul că poate şi el a greşit îl face să fie mai îngăduitor, şi mie personal mi-ar da mult mai mult curaj să îmi spun păcatele unui preot care ştie ce este păcatul pe pielea lui decât unui preot apropiat de sfinţenie. Să nu uităm că preoţilor li s-a dat puterea: ce vor dezlega ei pe pământ, dezlegat va fi si în ceruri conform Sfintelor Scripturi!
21.09.2013, 03:52:17
avatar
astral
Hai să nu mai fim doar nişte acuzatori frenetici şi să încercăm să fim precum un judecător să ascultăm şi apărarea şi să aflăm opinia unui preot, despre ce auzim, citim si vedem pe canalele media privitor la preoţi şi la păcatele lor. De pe blogul unui preot Eugen Tănăsescu aflăm următoarele raspunsuri:
21.09.2013, 04:08:05
avatar
astral
<<Când şi când presa relatează despre fapte nevrednice ale unor preoţi. Apoi, prin generalizare, mulţi îmi aruncă tot felul de acuze şi invective. Situaţia impune deci oferirea unui răspuns, motivat doar de faptul că tăcerea poate genera interpretări eronate. Aşadar, de ce păcătuiesc preoţii? Mai întâi, trebuie înţeles că preoţii, asemenea tuturor oamenilor, nu păcătuiesc de ieri, de azi.
21.09.2013, 04:10:17

inainte»
1/120
Acasa

Forum»Stiinta, scoala, educatie»Religie»Ce este preotia?