Mesaj public:

avatar marian_florin: Buna dimineata.z. sa aveti o zi frumoasa de toamna


bestwap.ro
Blogul membrului:
- bestboy

ultima pagina»

*Nu te grăbi să cresti
“ 𝘕𝘶 𝘵𝘦 𝘨𝘳𝘢𝘣𝘪 𝘴ă 𝘤𝘳𝘦𝘴𝘵𝘪 ! 𝘈𝘥𝘶𝘭𝘵𝘪𝘪 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘵𝘳𝘪ș𝘵𝘪 𝘥𝘦𝘤𝘢𝘵 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘪𝘪. 𝘕𝘶 𝘮𝘢𝘪 𝘷ă𝘥 𝘭𝘢 𝘧𝘦𝘭 𝘥𝘦 𝘣𝘪𝘯𝘦, 𝘥𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘦𝘢 𝘱𝘪𝘦𝘳𝘥 𝘮𝘶𝘭𝘵𝘦 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘶𝘳𝘪 𝘧𝘳𝘶𝘮𝘰𝘢𝘴𝘦, 𝘶𝘯 𝘳ă𝘴𝘢𝘳𝘪𝘵 𝘥𝘦 𝘴𝘰𝘢𝘳𝘦, 𝘰 𝘱𝘪𝘤𝘢𝘵𝘶𝘳ă 𝘥𝘦 𝘳𝘰𝘶ă, 𝘰 𝘣𝘶𝘣𝘶𝘳𝘶𝘻ă... 𝘛𝘳𝘦𝘤 𝘻𝘪 𝘥𝘦 𝘻𝘪 𝘱𝘦 𝘭𝘢𝘯𝘨𝘢 𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘢𝘳 𝘯𝘶 𝘭𝘦 𝘷ă𝘥. 𝘕𝘶 𝘮𝘢𝘪 𝘢𝘶𝘥 𝘭𝘢 𝘧𝘦𝘭 𝘥𝘦 𝘣𝘪𝘯𝘦 𝘢ș𝘢 𝘤ă 𝘯𝘶 𝘴𝘦 𝘱𝘰𝘵 𝘣𝘶𝘤𝘶𝘳𝘢 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘯𝘵𝘦𝘤𝘶𝘭 𝘷𝘢𝘯𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘱𝘳𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦 𝘧𝘳𝘶𝘯𝘻𝘦𝘭𝘦 𝘵𝘰𝘢𝘮𝘯𝘦𝘪. 𝘈𝘶 𝘶𝘪𝘵𝘢𝘵 𝘤𝘶𝘮 𝘮𝘪𝘳𝘰𝘢𝘴𝘦 𝘪𝘢𝘳𝘣𝘢 𝘥𝘶𝘱ă 𝘱𝘭𝘰𝘢𝘪𝘦 𝘴𝘢𝘶 𝘢𝘱𝘢 𝘥𝘦 𝘪𝘻𝘷𝘰𝘳. 𝘈𝘶 𝘶𝘪𝘵𝘢𝘵 ș𝘪 𝘥𝘦 𝘱𝘰𝘷𝘦ș𝘵𝘪𝘭𝘦 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘯𝘪 𝘭𝘦 𝘴𝘱𝘶𝘯𝘦 𝘤𝘦𝘳𝘶𝘭. 𝘕𝘶 𝘵𝘦 𝘨𝘳ă𝘣𝘪 𝘴ă 𝘤𝘳𝘦ș𝘵𝘪, 𝘯𝘶 𝘰 𝘴𝘢 𝘮𝘢𝘪 𝘢𝘪 𝘵𝘪𝘮𝘱 𝘴ă 𝘤𝘪𝘵𝘦ș𝘵𝘪 𝘢𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘱𝘰𝘷𝘦ș𝘵𝘪 𝘮𝘪𝘯𝘶𝘯𝘢𝘵𝘦 𝘤𝘦 𝘴𝘦 𝘴𝘤𝘳𝘪𝘶 𝘪𝘯 𝘧𝘪𝘦𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘭𝘪𝘱ă 𝘪𝘯 𝘫𝘶𝘳𝘶𝘭 𝘵ă𝘶...”

18.09.2020, 21:28
+niciun comentariu | 1 vizualizari
-----
*Mama
“Când Dumnezeu a creat mama, era în şasea zi de muncă. Un înger a venit şi l-a întrebat: – Dar de ce munceşti atât timp la femeia asta? – Păi nu vezi cât e de complicat?! Are peste 200 de piese: o poală suficient de mare cât să-i stea trei copii în braţe de-odată şi care dispare de îndată ce se ridică în picioare; are un sărut care vindecă orice boală, de la o zgârietură la o inimă frântă; e maleabilă, dar nu e elastic şi are şase perechi de mâini. – Şase perechi de mâini! Imposibil!, răspunse îngerul uimit. – Eh, şi asta nu e nimic pe lângă cele trei perechi de ochi!, spuse Dumnezeu. – Trei perechi de ochi? Pentru toate mamele?, întrebă îngerul înmărmurit. – O, daa. O pereche care vede şi printr-o uşă închisă. Când îşi întreabă copilul ce face acolo, ea va şti deja răspunsul. O pereche de ochi la ceafă pentru a vedea ce trebuie să ştie, deşi nimeni nu o va crede în stare de aşa ceva. Şi o pereche în frunte, cu care să-şi vadă copilul, mai ales când acesta este obraznic, şi să-i spună că-l înţelege şi că-l iubeşte fără ca măcar să scoată un singur cuvânt. – Dar, Doamne, nu e cam mult de muncă într-o singură zi?! Poţi termina şi mâine! – Oh, dar NU pot! Sunt aproape de final şi mi-e aşa de dragă. Se poate vindeca singură când este bolnavă şi poate face mâncare pentru 6 persoane din jumătate de kilogram de carne. – Dar e aşa de moale…, spuse îngerul care s-a apropiat şi a pipăit Mama. – Da, e moale, dar e puternică. N-ai idee câte poate îndura şi realiza. – Şi va putea să şi gândească?, a întrebat îngerul. – Nu numai că va putea gândi, dar va fi capabilă să argumenteze şi să negocieze. – O, Doamne, dar Ţi-a scăpat puţin material aici, în colţul ochiului. Ţi-am spus eu că lucrezi prea mult la acest model! – Dar nu e material, e o lacrimă! – O lacrimă?! La ce-i foloseşte? – Îi va folosi la bucurie, la tristeţe, la dezamăgire, la durere, la singurătate, la supărare, la mândrie. – Dumnezeule, eşti genial. Te-ai gândit chiar şi la asta. Ai creat şi lacrima! – Nu, aici greşeşti, i-a răspuns Dumnezeu zâmbind. Eu am creat doar femeia, ea a creat lacrima!”

29.08.2020, 11:01
+3 comentarii | 16 vizualizari
-----
*Lectie de istorie!
LECȚIA DE ISTORIE - Actul de la 23 august 1944. Lovitura de stat de la 23 august 1944 a fost acțiunea politică prin care regele Mihai a decis demiterea și arestarea lui Ion Antonescu, conducă-torul statului la acea vreme, dispunerea încetă-rii imediate a colaborării României cu Germania și începerea tratativelor de armistițiu cu Forțele Aliate. Data de 23 august 1944 a reprezentat un punct de cotitură în istoria românilor, deoarece repercusiunile deciziilor luate în acea zi vor fi resimţite de-a lungul câtorva decenii de acum înainte, aceste repercusiuni fiind inserate până la refuz în propaganda comunistă. Astfel, în după-amiaza zilei de 23 august, regele i-a invitat la palat pe mareșalul Ion Antonescu și pentru că acesta a refuzat cererea de a încheia imediat armistiţiul cu Aliaţii, regele a ordonat arestarea lui și a celor care îl susțineau. Generalul Constantin Sănătescu a fost numit prim-ministru, iar în seara aceleaşi zile, regele a citit la radio proclamaţia către ţară, în care anunţa ruperea relaţiilor cu Germania şi încheierea armistiţiului cu Naţiunile Unite. Totuși, odată cu desfășurarea acestui act de la 23 august, se poate spune că se grăbeşte procesul de instaurare a comunismului în România, deoarece această acțiune a regelui a avut susținerea unei coaliții a unor partide politice aflate în Blocul Național Democrat și unde Partidul Comunist aflat în acest bloc, începe să preia puterea. Desigur că acest act a avut și efecte pozitive pentru întreaga Europă, deoarece acest act a produs în frontul din sud-estul Europei o spărtură uriaşă, Hitler însuși având un şoc atunci când a aflat că acest eveniment a avut loc. La fel de adevărat este faptul ca acțiunea de la 23 august 1944 a permis sovieticilor să ajungă mult mai repede la linia Dunării și să pună în pericol tot dispozitivul militar nazist din Balcani. De asemenea, odată cu aceasta insurecție, Reich-ul nazist va pierde petrolul românesc, petrol care era vital pentru „maşina de război germană”, iar acest lucru va duce în final la scurtarea războiului cu cel puțin un an.

23.08.2020, 13:05
+niciun comentariu | 0 vizualizari
-----
*Genocidul românilor dintre Prut și Nistru
„Pentru noi, cei dintre Prut și Nistru, Pactul Ribbentrop-Molotov a însemnat anexare forțată, ocupație armată, deznaționalizare, deportări, foamete organizată și epurări în masă. Sechelele se simt și astăzi, nu a trecut nici o viață de om din acele timpuri, sunt încă vii, ecoul lor se aude și astăzi de la bunicii noștri bătrâni. Dacă patria, neamul, identitatea națională care stă la baza ființei noastre - nu sunt importante, nu sunt actuale, sau devin subiecte de \"dezbinare\" - atunci unde am ajuns, cine suntem și mai ales, încotro mergem?” Sursa: newsin.md

23.08.2020, 11:53
+niciun comentariu | 1 vizualizari
-----
*Basarabia si Bucovina după 23 aug 1939
Ziua de astăzi, 23 august, este de o însemnătate crucială în istoria țării noastre, din păcate, fiind o dată de tristă amintire, rememorând două evenimente majore petrecute în această zi dramatică pentru noi. Pe 23 august 1939, se semna la Moscova o înțelegere criminală între Germania și Uniunea Sovietică, mai exact, Pactul Ribbentrop-Molotov. Neintrând prea mult în detalii, ne vom aminti ce a însemnat pentru țara noastră acest pact abuziv: protocolul secret al pactului prevedea preluarea Basarabiei și a țărilor baltice de către URSS, fapt care în privința provinciei românești Basarabia, avea să se petreacă doar un an mai târziu și cu o mică perioadă în care am recuperat-o, să rămână sub influența sovietică până în prezent. Apoi, pe 23 august 1944, România întorcea în mod mișelește armele și se alătura Uniunii Sovietice în lupta împotriva puterilor Axei. A fost ziua în care Regele Mihai l-a convocat pe mareșal la Palatul Regal și i-a cerut încheierea unui armistițiu cu puterile aliate, dând ordin apoi să fie arestat și ulterior executat. Această zi a fost practic începutul negurei și beznei comuniste, care s-a terminat în 1989, lăsând iremediabil urme adânci asupra românilor și țării noastre. #BasarabiaPamantRomanesc #MaiBineMortDecatComunist #Romania

23.08.2020, 11:06
+8 comentarii | 8 vizualizari
-----

inainte»
1/11

Pagina personala
Autentificare
Intra in comunitate